Om mig

Kom med på min rejse fra stædig, ung mand til succesfuld entertainer

Kom med på min rejse

Livets fantastiske kolbøtter

Jeg havde faktisk slet ikke nogen ambition om at blive vært. Jeg troede egentlig også, at jeg var for høj. Men en dag fik jeg et opkald – ”Vil du til casting på Hammerslag?”. Siden har mit liv slået mange fantastiske kolbøtter, som jeg kun er så glad og taknemmelig for at have oplevet.


Ved siden af journalistikken har jeg altid elsket at underholde andre med musik og quiz. Jeg har været DJ siden årene på Journalisthøjskolen. Samme sted begyndte jeg at lave quiz for de andre studerende. Begge dele har udviklet sig ret vildt. Jeg har i flere år været DJ på SmukFest, ved DR Sportens After Party i Boxen, adskillige private fester – og ikke mindst været manden bag den største nattefest på Musik i Lejet, nemlig i Fiskerbaren. På quizfronten niver jeg mig selv i armen: Jeg er simpelthen blevet vært på verdens største TV-quizshow – Hvem Vil Være Millionær?


Det havde jeg aldrig drømt om, da jeg var lille! 

Min vej til skærmen

Jeg brændte så meget for at blive journalist, så da jeg kom ind på Journalisthøjskolen var der No Way Back. Speederen var helt i bund, og der var fuld fokus på at lære mest muligt og bare blive bedre og bedre. Jeg så alle tv-nyhedsudsendelserne. Analyserede dem ned til mindste detalje, fordi jeg ville lære, hvorfor noget var fedt fortalt, og hvorfor andet ikke virkede.


Jeg overvejede også at skrive, men jeg syntes simpelthen, det var så sjovt at fortælle historier med både billeder og lyd. Nu havde jeg jo skrevet i så mange år, så det var vildt sjovt at fortælle på en ny måde. Jeg kom i praktik på TV2 Østjylland, hvor jeg lærte at lave TV-nyheder. 

Tre måneder efter jeg var færdiguddannet, debuterede jeg som reporter på TV Avisen. Det var dengang, der ikke var TV2 News, et udbud af kanaler eller streaming, og alle så derfor DR eller TV2. Det var vildt, når du kun er 24 år! 

Fra "vred", ung mand til sluthistorien

To år senere var jeg kommet på DRs forbrugerprogram Kontant, og jeg havde sammen med min kollega Stine Skriver væltet en minister med mine afsløringer i Kontant kendt som “Kødskandalen”. Vi blev sågar nomineret til dansk journalistiks største pris; Cavlingprisen. De næste år lavede jeg masser af historier, jeg selv opdyrkede i TV2s gravegruppe. Efterhånden lignede jeg vel sådan en typisk reporter fra filmens verden: “vred, ung mand”, der graver sig ned i en sag – og kæmper “mod” magthavere, firmaer, system og svindlere. Det er et stort kapitel i mit liv. Men der venter uanede ændringer forude…


Efter at ha’ prøvet lidt kræfter med både redaktørposter og Christiansborg, så bliver jeg en dag bedt om at lave sluthistorien til TV Avisen. Sluthistorien er den glade, livsbekræftende historie – lidt ligesom desserten på en restaurant. Umiddelbart følte jeg mig fejlplaceret. Jeg lavede jo “de alvorlige historier”. Men jeg kan mærke, at jeg blev mere og mere glad af at lave historier, der talte til smilebånd, hjerte og det gode humør. Ikke til vreden og det rationelle, som jeg var vant til. Samtidig var jeg ofte nødt til at bruge mig selv i billedet i fortællingen. Det har mine kolleger og forgængere med samme opgave Torben Schou og Anders Agger også været nødt til, da de lavede sluthistorien. Det var også deres vej til at blive TV-værter. Det havde jeg bare slet ikke luret. Og så kom opkaldet: “Vil du til casting…?”

CV highlights

 • 1997 reporter på ungdomsbladet Chili
 • 1998 matematisk student, Randers Statskole og derefter lærer på Mellerup Efterskole
 • 1999 studerende, Danmarks Journalisthøjskole
 • 2001 praktikant, TV2 Østjylland
 • 2003 Uddannet journalist. Reporter på “Rene Ord For Pengene”, DR Nordjylland, TV Avisen og 19 Direkte
 • 2004 TV2 Nyhederne og derefter TV Avisen, København
 • 2006 Nomineret til Cavlingprisen for “Kødskandalen”, DR Kontant
 • 2006 Reporter i TV2 Gravegruppe
 • 2009 21 Søndag, DR
 • 2014 Vært, Hammerslag, DR
 • 2019 Vært, Hvem Vil Være Millionær? Og Go’ Aften Live
 • 2020 Alt Det Min Far Ikke Har Lært Mig, Nybyggerne og Dine Fulde Fem

Kontakt mig :